Δημοσιεύθηκε την

Οδηγός Αγοράς Σεντονιών – Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σεντόνι

Παρακάτω διαβάσετε τον Οδηγό Αγοράς Σεντονιών και πως να επιλέγεται τα κατάλληλα σεντόνια.

Οδηγός Αγοράς Σεντονιών Δείτε το Σεντονι Υπερδιπλο Σετ 3 Τεμ Kentia Nature 12 52663Όταν επιλέγετε μια σειρά σεντονιών, το πιο σημαντικό κομμάτι για να αρχίσετε είναι επιλογή ενός υψηλού αριθμού νήματος. Για να πάρετε το πιο απαλό και ανθεκτικό σεντόνι, στόχος σας θα πρέπει να είναι ένας αριθμός κλωστών από 200 και πάνω (200 +).

Δεύτερο σημαντικό είναι το είδος του υφάσματος. Ενώ τα μείγματα πολύ-cotton δεν απαιτούν τόσο πολύ σιδέρωμα και είναι σεντόνια 100% φυσικών ινών, το σιδέρωμα συνήθως μπορεί να αποφευχθεί με την τοποθέτηση των σεντονιών απευθείας στο κρεβάτι αμέσως μόλις τα βγάζετε από το στεγνωτήριο. Κρατώντας αυτό κατά νου, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες βαμβακερού υφάσματος.

Το καλύτερο είδος βαμβακιού είναι το Αιγυπτιακό

Το καλύτερο είδος βαμβακιού είναι το Αιγυπτιακό, το οποίο παρέχει μια εξαιρετικά μαλακή και πολυτελή αίσθηση στο ύφασμα. Το Αιγυπτιακό βαμβάκι καλλιεργείται στην κοιλάδα του ποταμού Νείλου στην Αίγυπτο.

Τα πολυ-cotton σεντόνια έχουν την τάση να μην αναπνέουν ή να απορροφούν την υγρασία όπως επίσης και το φυσικό βαμβάκι. Θα εξοικονομήσετε χρήματα, αν αγοράσετε πολυ-cotton σεντόνια, αφού τα υλικά τους, είναι λιγότερο ακριβά για να παραχθούν. Έχοντας ένα εμπορικό σήμα στον κόσμο της αγοράς σεντονιών είναι περιττό και συνήθως είναι απλώς σπατάλη χρημάτων. Οι μεγάλες εταιρείες ιματισμού χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο υφάσματος, όπως οι μικρότερες εταιρείες.

Το είδος της ύφανσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Το σατέν είναι ραμμένο με τέσσερα νήματα πάνω και ένα νήμα κάτω. Τα περισσότερα από τα νήματα βρίσκονται στην επιφάνεια για αυτό και είναι πολύ μαλακό. Το αρνητικό με το σατέν είναι ότι υπάρχουν περισσότερα νήματα που εκτίθενται στην επιφάνεια, και άρα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο άλλα είδη υφασμάτων.

Πρέπει να γνωρίζετε το βάθος του στρώματος

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε το βάθος του στρώματος σας πριν αγοράσετε ένα σετ σεντονιών. Θα πρέπει πάντα να αγοράζετε ένα σετ που έχει «τσέπη» μέσα σε 5-7.50 εκατοστά βάθος του στρώματός σας για να αποφύγετε τη διολίσθηση του σεντονιού στις γωνίες όταν είναι πολύ μικρό το σεντόνι ή αντίστοιχα το «μάζεμα» του σεντονιού στο κέντρο του κρεβατιού όταν είναι πολύ μεγάλο το σεντόνι.

Επιλέγοντας τα σεντόνια είναι το πιο ορατό μέρος ενός κρεβατιού, άρα τα υψηλής ποιότητας σεντόνια μπορούν να κάνουν διαφορά στην οπτική αισθητική και το επίπεδο άνεσης του χώρου.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού είδους σεντονιών:

Ενώ τα περισσότερα από τα στρώματα έρχονται σε τυποποιημένα μεγέθη, (όπως μονά, διπλά, king) τα κατά παραγγελία στρώματα με μαξιλάρια στην κορυφή και άλλα εξαρτήματα, θα χρειαστούν μεγαλύτερα σεντόνια απ’ ότι τα κανονικά διαθέσιμα στην αγορά

• Άρα, είναι καλύτερα να μετρήσετε πρώτα το κρεβάτι και το μέγεθος του στρώματος που χρησιμοποιείτε εκ των προτέρων, έτσι ώστε τα σεντόνια που θα αγοράσετε να είναι το κατάλληλο μέγεθος.
• Τα βαμβακερά σεντόνια είναι τα πιο δημοφιλή αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύμμεικτα ανάλογα με το γούστο σας.

 

Μπορείτε να επισκεφτείτε το eshop μας και να βρείτε τα σεντόνια που θέλετε. Αν δεν είσατε σίγουροι καλέστε μας στο τηλέφωνο μας 2105312849