Συμβουλές

Συμβουλές για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας για πολλά πολλά χρόνια… !

Στην πρώτη πλύση

Η σωστή φροντίδα των πετσετών διασφαλίζει την μακρά διάρκεια ζωής τους και τη διατήρηση της μαλακότητάς τους, όπως την ημέρα που τις αγοράσατε. Aκολουθείστε τις οδηγίες μας για το πλύσιμο και την φροντίδα των προϊόντων μας.
Κάτι που λέγετε με καλές προθέσεις αλλά έχει άσχημη έκβαση. Πρέπει να προηγείται προπλυση σε κρύο νερό χωρίς απορρυπαντικό κατά την πρώτη πλύση.
Τα έντονα χρώματα μπορεί να βγάλουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Στην προτεινόμενη θερμοκρασία των 60° C τα χρώματα παραμένουν ζωντανά.
Ξεχωριστά τα χρωματιστά

Να πλένετε τις πετσέτες με σκούρα χρώματα ξεχωριστά από τα απαλά χρώματα, όπως ακριβώς κάνετε και με τα ρούχα σας.
Το πλεόνασμα χρώματος στις σκούρες πετσέτες μερικές φορές ξεβάφει κατά τα πρώτα πλυσίματα.
Μην αφήνετε νοτισμένες πετσέτες την μία πάνω από την άλλη για πολύ ώρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στο βάψιμο τους.
Χρήση απορρυπαντικών

Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου σας για το πόσο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιείτε.
Η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες του βαμβακερού, και ως εκ τούτου να τις κάνει πιο σκληρές και να ξεθωριάσουν τα χρώματά τους.
Το λιγότερο απορρυπαντικό σημαίνει επίσης μικρή απασβέστωση του νερού, το οποίο μπορεί επίσης να συντελέσει στην σκλήρυνση της πετσέτας.

Ποιο απορρυπαντικό

Τα σκληρά απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικά και παράγοντες οπτικής λεύκανσης και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στις λευκές πετσέτες.
Για τα χρωματιστά, σας προτείνουμε μαλακά απορρυπαντικά η τα colore χωρίς παράγοντες λεύκανσης.
Έτσι θα αποφύγετε το ξεθώριασμα και τον αποχρωματισμό και οι πετσέτες σας θα διατηρήσουν τα αρχικά τους χρώματα για πολλά χρόνια.
Προσέξτε το πολύ μαλακτικό!

Προσέξτε το πολύ μαλακτικό. Τα μαλακτικά δημιουργούν μια μεμβράνη στις ίνες του βαμβακερού και έτσι μειώνουν την απορροφητικότητα του προϊόντος.
Τα μαλακτικά συμβάλλουν επίσης στην δημιουργία χνουδιού. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό διότι η επεξεργασία της πετσέτας έχει μαλακτικό.
Το εξωτερικό στέγνωμα υπό σκιά κάνει τις πετσέτες ιδιαίτερα μαλακές και αφράτες ιδιαίτερα απαλές γίνονται σε στεγνωτήριο ρούχων.
Αν στεγνώσετε τις πετσέτες σας πάνω σε καλοριφέρ ή στον ήλιο θα γίνουν σκληρές.
Μην χρησιμοποιείτε πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού.

Γιατί βγάζουν χνούδι οι πετσέτες

Είναι απολύτως φυσιολογικό να δημιουργούν λίγο χνούδι οι καινούργιες πετσέτες – οι πολύ υψηλής ποιότητας, με μακρύ φλόκο πετσέτες, μπορούν επίσης να βγάλουν μερικά ξέφτια αρχικά.
Για να αποφύγετε την υπερβολική ή συνεχή δημιουργία χνουδιού, χρησιμοποιήστε ένα απαλό πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριό σας.
Πριν το πλύσιμο, δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το επίπεδο πλήρωσης του πλυντηρίου σας.
Για να αποφύγετε το υπερβολικό μάζεμα !

Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τις πετσέτες υψηλής ποιότητας από το πολύ αφράτο βαμβάκι που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους. Λόγο αυτού, τα προϊόντα αυτά δεν μπορεί να είναι 100% κατά του μαζέματος. Αποφύγετε το υπερβολικό μάζεμα, τεντώνοντας ελαφρώς και δίνοντας φόρμα στην νωπή πετσέτα με το χέρι, επαναλαμβάνοντας αυτό αργότερα όταν στεγνώσει. Η θερμοκρασία του στεγνωτηρίου σας δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλή, για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του βάμβακος.
Όταν αγοράζετε μια πετσετέ ρόμπα, επιλέξτε μια που είναι σε πιο χαλαρή γραμμή πάνω σας, καθώς θα μαζέψει ελαφρώς μετά το πρώτο πλύσιμο.

Αποφύγετε τα ξέφτια!

Μην τραβάτε τα ξέφτια η τις θηλιές , απλά κόψτε τα στο ίδιο ύψος με το πέλος. Για να αποφύγετε τα ξέφτια, μην πλένετε τις πετσέτες σας μαζί με ρούχα που έχουν κόπιτσες ή φερμουάρ.
‘Αλλο ένα μυστικό !

Όσο πιο πυκνό είναι το πέλος, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα.
ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Οι ετικέτες με τα σύμβολα που βρίσκονται τοποθετημένες στα υφάσματα δίνουν μια σοβαρή βοήθεια για την αντιμετώπιση και την περιποίηση των λευκών ειδών.

Τα σκούρα χρώματα να πλένονται χωριστά.

Συνίσταται μέτρια θερμοκρασία μέχρι 40 βαθμούς.

Να προτιμάτε υγρό απορρυπαντικό .

Τα προοιόντα με κέντημα και τύπωμα να πλένονται απο την ανάποδη.

Συνίσταται απαλό στίψιμο.

Μην τα στεγνώνετε απευθείας στον ήλιο.

ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ
Ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με τα διεθνή σύμβολα για τη φροντίδα των υφασμάτων.
Πλύσιμο στο χέρι
Πλύσιμο στο χέρι
Πλύσιμο στο χέρι, πλύσιμο στο πλυντήριο δεν συνιστάται

Στέγνωμα σε στεγνωτήριο
Στέγνωμα σε στεγνωτήριο
Πρόγραμμα πλυσίματος στο πλυντήριο
Πρόγραμμα πλυσίματος στο πλυντήριο
το πρόγραμμα δηλώνει τη θερμοκρασία του νερού π.χ.

Άπλωμα
Άπλωμα
Συνιστάται άπλωμα – κατά προτίμηση έξω στον αέρα

Πρόγραμμα Ευαίσθητα
Πρόγραμμα Ευαίσθητα
Ο όρος ευαίσθητα δηλώνει τη θερμοκρασία νερού π.χ. 30ºC/65ºF–85ºF

Σιδέρωμα
Σιδέρωμα
1 τελεία = χαμηλή θερμοκρασία
2 τελείες = μεσαία θερμοκρασία
3 τελείες = υψηλή θερμοκρασία

Λευκαντικό με βάση το χλώριο
Λευκαντικό με βάση το χλώριο
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λευκαντικό με βάση το χλώριο

Απαγορεύεται το σιδέρωμα
Απαγορεύεται το σιδέρωμα
Τα υφάσματα μπορεί να φθαρούν από τη θερμότητα

Μη χρησιμοποιείτε λευκαντικό με βάση το χλώριο
Μη χρησιμοποιείτε λευκαντικό με βάση το χλώριο
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λευκαντικό με βάση το χλώριο

Πώς μπορώ να πλύνω το κάλυμμα του κρεβατιού μου;

Τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από διάφορα είδη υφασμάτων, πολλά από τα οποία πλένονται. Τα καλύμματα θα πρέπει να πλένονται προτού λερωθούν πολύ. Αντιμετωπίστε τις κηλίδες και τους λεκέδες με ένα προϊόν πρόπλυσης. Πριν να καθαρίσετε το κάλυμμά σας, βουτήξτε μια γωνιά στο διάλυμα απορρυπαντικού για να ελέγξει την αντοχή του χρώματος. Αν το χρώμα ξεβάφει, εφαρμόστε στεγνό καθάρισμα. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πλυντήριο εμπορίου για τα μεγάλα καλύμματα κρεβατιών. Ένα γεμάτο πλυντήριο δεν θα το καθαρίσει πολύ καλά και το υγρό βάρος μπορεί να επιβαρύνει την ροδέλα του πλυντηρίου σας. Στεγνώστε το καλύμματα απλώνοντάς το όπως τα ρούχα σας ή σε στεγνωτήριο εμπορίου σε χαμηλή θερμοκρασία.

Κουβέρτες

Αν και οι κουβέρτες γίνονται από πολλές διαφορετικές ίνες και μείγματα, οι περισσότερες από αυτές πλένονται στο χέρι ή στο πλυντήριο. Ακόμη και μερικές μάλλινες κουβέρτες μπορεί να πλυθούν στο πλυντήριο. Αν πραγματικά θέλετε να κρατήσετε τις κουβέρτες σας σε άψογη κατάσταση, ακολουθήστε αυτές τις πρόσθετες οδηγίες:
• τινάξτε δυνατά τις κουβέρτες σας για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα χνούδια
• αερίστε συχνά τις κουβέρτες σας όπως θα απλώνατε τα ρούχα σας ώστε να τις διατηρείτε «φρέσκες»
• πριν πλύνετε μια κουβέρτα, αντιμετωπίστε τοπικά τους μικρούς λεκέδες

Επιλέγοντας τις Πετσέτες σας

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, διακοσμητικών σχεδίων, μεγεθών και ποιοτήτων για να διαλέξετε. Η βασική αφράτη λευκή πετσέτα είναι κλασική και μπορεί να δώσει μια αίσθηση καθαριότητας σε κάθε μπάνιο. Αν θελήσετε να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα και να ανανεώσετε τα λευκά σας είδη όσον αφορά το μπάνιο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι αποτελεί κριτήριο για μια πετσέτα καλής ποιότητας. Η απαλότητα μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρίνουμε την ποιότητα της πετσέτας. Το βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο της πετσέτας καθώς και ο τρόπος ύφανσής της (μονόκλωνη, δίκλωνη κ.ά) είναι βασικά κριτήρια ώστε να αποφασίσετε σε ποιο είδος πετσέτας θα καταλήξετε. Σε αυτή σας την απόφαση σημαντικό ρόλο θα παίξει η χρήση της πετσέτας (πχ. πετσέτα πισίνας ή πετσέτα μπάνιου) και πόσο συχνά χρησιμοποιείται. Εάν ανησυχείτε για το ξεθώριασμα, επιλέξτε απαλά χρώματα τα οποία δεν παρουσιάζουν ξεθώριασμα όσο τα σκούρα χρώματα.
Χαλάκι Μπάνιου Εάν χρησιμοποιείτε δύο χρώματα για τις πετσέτες, επιλέξτε ένα χαλάκι μπάνιου σε ένα από τα δύο χρώματα. Για ένα καθαρό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μόνο βαμβακερά πλενόμενα πατάκια. Αποφύγετε τα χαλάκια γύρω από τη βάση της λεκάνης, εκεί παγιδεύεται όλη η υγρασία, η σκόνη και τα βακτηρίδια.

Παπλώματα

Τοποθετούνται στο ανώτερο στρώμα της κλινοστρωμνής και προσφέρουν ζεστασιά με στυλ.
Γέμιση Αν δεν είστε αλλεργικοί στο πούπουλο, σκεφτείτε ένα ποιοτικό πουπουλένιο πάπλωμα. Με την κατάλληλη φροντίδα, ένα πουπουλένιο πάπλωμα θα διαρκέσει 8 με 10 χρόνια. Για αποφύγετε μια και καλή τις κουβέρτες, τα καλύμματα, και ίσως ακόμη και το πανωσέντονο από το καθημερινό στρώσιμο του κρεβατιού, επιλέξτε ένα πάπλωμα που καλύπτεται από ένα πλενόμενο ύφασμα. Το κάλυμμα (παπλωματοθήκη) λειτουργεί ως πανωσέντονο το οποίο θα πρέπει να πλένεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Συμβουλές Καθαρισμού Τα πουπουλένια παπλώματα που χρησιμοποιούνται καθημερινά θα πρέπει να υποβάλλονται σε στεγνό καθάρισμα τουλάχιστον σε ετήσια βάση. Τα συνθετικά παπλώματα μπορούν να πλένονται σε πλυντήρια μετά από οδηγίες του κατασκευαστή τους. Πάντα να συμβουλεύεστε και να ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας και πλυσίματος των προϊόντων που αγοράζετε.

Αριθμός Κλωστών

Με απλά λόγια, το “μετράω το νήμα» (TC-Thread Count) αναφέρεται στον αριθμό των ινών που είναι μαζί πλεγμένα σε μια τετραγωνική ίντσα του υφάσματος. Ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμανθεί οπουδήποτε από 80 – 1200TC.
Αν και είναι πολύ σημαντικός, ο αριθμός των κλωστών δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να εξετάσουμε κατά την αγορά ενός σετ σεντονιών. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το είδος του βαμβακιού, καθώς και τη «στρώση» των φύλλων. Ο όρος «στρώση» αναφέρεται στον αριθμό των μεμονωμένων ινών που πλέκονται μεταξύ τους πριν να υφανθούν σε ένα ύφασμα. Με το στρίψιμο δύο ινών μαζί, μπορούμε να διπλασιάσουμε την αρίθμηση νημάτων του υφάσματος. Περιστρέφοντας τρεις ίνες μαζί, μπορούμε να το τριπλασιάσουμε και ούτω καθεξής.
Μερικά 1000TC σετ σεντονιών είναι πραγματικά 330TC 3-στρώσεων ή 250TC 4-στρώσεων γι αυτό να έχετε το νου σας σε κατασκευαστές που το κάνουν αυτό. Τα σεντόνια είναι ευκολότερο να γίνουν με αυτό τον τρόπο. Γενικά, όσο πιο ψηλή η στρώση, τόσο βαρύτερο και πιο χοντρό είναι ένα σετ σεντονιών. Όσο πιο λεπτά τα νήματα, τόσο πιο απαλά και μαλακά είναι τα υφάσματα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ένα μεγαλύτερο TC είναι πιο επιθυμητό από ένα χαμηλότερο αριθμό νημάτων.
Έχοντας χαμηλότερο αριθμό νημάτων σημαίνει επίσης ότι οι κλωστές είναι λίγο πιο λεπτές, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες οδηγίες χρήσης όταν πλένετε τον ιματισμό σας.
Για να τα συνοψίσουμε όλα, θα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του αριθμού νήματος και των στρώσεων. Αν ψάχνετε για την απόλυτη απαλότητα, να πάρετε μια υψηλή αρίθμηση νημάτων χαμηλής στρώσης, αλλά να είστε προετοιμασμένοι να δαπανήσετε χρήματα. Αν δεν σας πειράζει ή ακόμη αν προτιμάτε ένα βαρύτερο σετ σεντονιών, να πάρετε μια υψηλή αρίθμηση νημάτων με υψηλή στρώση (3-4). Αυτά τα σεντόνια θα σας κρατήσουν σίγουρα πιο ζεστά. Αν αποφασίσετε να πάρετε μια υψηλότερη αρίθμηση νημάτων, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες οδηγίες διαφορετικά θα κομπιάσουν. Οτιδήποτε πάνω από 300TC είναι συνήθως αρκετά μαλακό για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν προτιμάτε ένα πιο ελαφρύ σεντόνι, κοιτάξτε στη σειρά 250-600TC με λιγότερες στρώσεις.

Περκάλι, το Πραγματικό Νόημα

Η λέξη “Percale” αναφέρεται σε ένα ειδικά υφασμένο ύφασμα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για σεντόνια κι άλλα κλινοσκεπάσματα, καθώς επίσης και για πουκάμισα. ¶λλα διαφορετικά είδη υφασμάτων είναι η φανέλα και το σατέν.
Το περκάλι μπορεί να είναι είτε 100% βαμβάκι ή επίσης, ένα μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα. Η λέξη “περκάλι” αναφέρεται στον τρόπο που έχει υφανθεί και δεν έχει καμία σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Το βάρος του υφάσματος είναι μέτριο και πλένεται πολύ καλά. Μπορεί να είναι λευκό, βαμμένο, ή τυπωμένο . Τα σεντόνια από περκάλι είναι από τα καλύτερα διαθέσιμα πενιέ νήματα και έχει μια αρίθμηση νημάτων περίπου 200TC.

Βαμβακερό σατέν

Το σατέν είναι συνήθως ένα βαμβακερό ύφασμα που έχει μια αίσθηση σατέν. Συναντάται συχνά σε σεντόνια και άλλα υφάσματα σε όλο τον κόσμο. Το σατέν είναι συνήθως 100% βαμβακερό ύφασμα. Όπως και το περκάλι, το σατέν δεν παραπέμπει στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ύφανσή του. Αντιθέτως, παραπέμπει στη μέθοδο με την οποία το σεντόνι υφάνθηκε.
Η ύφανση είναι αυτή που δίνει στο σατέν σεντόνι τη μαλακή υφή του. Το υλικό είναι λαμπερό και λείο στην αφή. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι μόνο πενιέ ή καρντέ. Η καλύτερη ποιότητα είναι το σατέν μερσεριζέ και προσδίδει μια εντυπωσιακή γυαλάδα. Το μερσεριζέ βαμβάκι έχει υποστεί επεξεργασία με υδροξείδιο του νατρίου για να συρρικνωθεί και να αυξήσει τη λάμψη του και την ανεκτικότητα στη βαφή. Το γνήσιο σατέν μπορεί να ξεβαφτεί, να βαφτεί ή να τυπωθεί.

Οδηγός Αγοράς Σεντονιών

Όταν επιλέγετε μια σειρά σεντονιών, το πιο σημαντικό κομμάτι για να αρχίσετε είναι επιλογή ενός υψηλού αριθμού νήματος. Για να πάρετε το πιο απαλό και ανθεκτικό σεντόνι, στόχος σας θα πρέπει να είναι ένας αριθμός κλωστών από 200 και πάνω (200 +).
Δεύτερο σημαντικό είναι το είδος του υφάσματος. Ενώ τα μείγματα πολύ-cotton δεν απαιτούν τόσο πολύ σιδέρωμα και είναι σεντόνια 100% φυσικών ινών, το σιδέρωμα συνήθως μπορεί να αποφευχθεί με την τοποθέτηση των σεντονιών απευθείας στο κρεβάτι αμέσως μόλις τα βγάζετε από το στεγνωτήριο. Κρατώντας αυτό κατά νου, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες βαμβακερού υφάσματος.
Το καλύτερο είδος βαμβακιού είναι το Αιγυπτιακό, το οποίο παρέχει μια εξαιρετικά μαλακή και πολυτελή αίσθηση στο ύφασμα. Το Αιγυπτιακό βαμβάκι καλλιεργείται στην κοιλάδα του ποταμού Νείλου στην Αίγυπτο.
Τα πολυ-cotton σεντόνια έχουν την τάση να μην αναπνέουν ή να απορροφούν την υγρασία όπως επίσης και το φυσικό βαμβάκι. Θα εξοικονομήσετε χρήματα, αν αγοράσετε πολυ-cotton σεντόνια, αφού τα υλικά τους, είναι λιγότερο ακριβά για να παραχθούν. Έχοντας ένα εμπορικό σήμα στον κόσμο της αγοράς σεντονιών είναι περιττό και συνήθως είναι απλώς σπατάλη χρημάτων. Οι μεγάλες εταιρείες ιματισμού χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο υφάσματος, όπως οι μικρότερες εταιρείες.
Το είδος της ύφανσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Το σατέν είναι ραμμένο με τέσσερα νήματα πάνω και ένα νήμα κάτω. Τα περισσότερα από τα νήματα βρίσκονται στην επιφάνεια γι ‘αυτό και είναι πολύ μαλακό. Το αρνητικό με το σατέν είναι ότι υπάρχουν περισσότερα νήματα που εκτίθενται στην επιφάνεια, και άρα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο άλλα είδη υφασμάτων.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε το βάθος του στρώματος σας πριν αγοράσετε ένα σετ σεντονιών. Θα πρέπει πάντα να αγοράζετε ένα σετ που έχει «τσέπη» μέσα σε 5-7.50 εκατοστά βάθος του στρώματός σας για να αποφύγετε τη διολίσθηση του σεντονιού στις γωνίες όταν είναι πολύ μικρό το σεντόνι ή αντίστοιχα το «μάζεμα» του σεντονιού στο κέντρο του κρεβατιού όταν είναι πολύ μεγάλο το σεντόνι.
Επιλέγοντας τα σεντόνια Τα σεντόνια είναι το πιο ορατό μέρος ενός κρεβατιού, άρα τα υψηλής ποιότητας σεντόνια μπορούν να κάνουν διαφορά στην οπτική αισθητική και το επίπεδο άνεσης του χώρου. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού είδους σεντονιών:
Ενώ τα περισσότερα από τα στρώματα έρχονται σε τυποποιημένα μεγέθη, (όπως μονά, διπλά, king) τα κατά παραγγελία στρώματα με μαξιλάρια στην κορυφή και άλλα εξαρτήματα, θα χρειαστούν μεγαλύτερα σεντόνια απ’ ότι τα κανονικά διαθέσιμα στην αγορά
• ¶ρα, είναι καλύτερα να μετρήσετε πρώτα το κρεβάτι και το μέγεθος του στρώματος που χρησιμοποιείτε εκ των προτέρων, έτσι ώστε τα σεντόνια που θα αγοράσετε να είναι το κατάλληλο μέγεθος.
• Τα βαμβακερά σεντόνια είναι τα πιο δημοφιλή αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύμμεικτα ανάλογα με το γούστο σας.

Μαξιλάρι -Φροντίδα και καθαρισμός
Χρησιμοποιήστε μια προστασία μαξιλαριού. Εκτός από τις μαξιλαροθήκες, καλό θα ήταν να καλύπτετε τα μαξιλάρια σας με αντίστοιχη προστασία. Αυτά τα προστατευτικά, τα οποία έχουν κλείσιμο φερμουάρ, σας παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο μεταξύ του μαξιλαριού και της μαξιλαροθήκης.
Πλύσιμο Αν το μαξιλάρι που έχετε επιλέξει πλένεται στο πλυντήριο (ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας), ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:
• Πλύνετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό σε ζεστό νερό / ήπια ρύθμιση
• Μόλις ο κύκλος πλυσίματος έχει ολοκληρωθεί, ξεπλύνετε το μαξιλάρι 2 επιπλέον φορές (για να απαλλαγούμε εντελώς από το σαπούνι που μπορεί να είναι ακόμα στο μαξιλάρι). Στη συνέχεια γυρίστε τον μαξιλάρι δύο επιπλέον φορές (για να απαλλαγούμε από το περίσσευμα νερού.)
• Στεγνώστε το μαξιλάρι τελείως σε χαμηλή ρύθμιση θερμοκρασίας. Μερικά μαξιλάρια μπορεί να χρειαστεί να τα στεγνώνετε μέχρι και τέσσερις έως έξι ώρες. Μεταξύ των κύκλων, αφαιρέστε το μαξιλάρι και ανακινείστε το με το χέρι. Σημειώστε ότι μαξιλάρια μπορεί να είναι ακόμα υγρά μέσα, ακόμη και όταν αισθάνεστε ότι είναι στεγνά στην αφή. Συνεχίστε το στέγνωμα μέχρι να είστε βέβαιοι ότι δεν έχει μείνει υγρασία στο μαξιλάρι σας.
• Βάλτε ένα μπαλάκι του τένις μέσα κι ένα μαλακτικό για ρούχα. Το μπαλάκι θα διατηρήσει το μαξιλάρι αφράτο ενώ το μαλακτικό θα προσθέσει την αίσθηση φρεσκάδας.
Αποθήκευση Όταν τα μαξιλάρια δεν τα χρησιμοποιείτε, να τα αποθηκεύετε σε σακούλες που «αναπνέουν». Οι πλαστικές σακούλες παγιδεύδουν την υγρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαξιλάρια.